Wat is tantra eigenlijk?

Het hoeft bij seks niet altijd om het klaarkomen te gaan. Vooral mannen kunnen dat wel eens vergeten of ronduit ontkennen. Het zou voor hen een oerbehoefte zijn om af en toe, en misschien het liefst zo vaak mogelijk, tot een ejaculatie te komen. Maar tantra denkt daar heel anders over.

Tantra is een vorm van yoga, waarbij nadruk wordt gelegd op het lichaam. Als liefdespaar kan je tantra gebruiken om meer en langer van elkaar te genieten tijdens het seksspel. Lees er eens wat meer over en kijk of het wat voor jullie is. Het is zeker niet zweverig. Als je met zijn twee├źn voor het eerst tantra gebruikt bij de seks, zal je versteld staan van de intimiteit die je samen gaat beleven. Je bent veel meer met elkaar bezig en leert beter wat de ander echt lekker vindt. Er zijn bijvoorbeeld oefeningen waarbij je om de beurt een half uur of zo de tijd krijgt om je precies daar te laten verwennen waar jij het lekker vindt. Daarna is de ander aan de beurt, dus houd er wel rekening mee dat er nog geen hoogtepunten bereikt gaan worden.

Door zo intiem met elkaar bezig te zijn en geen nadruk te leggen op de meest erotische zones, kom je erachter dat er nog veel meer fijn is aan je lichaam en aan elkaar. Als jullie dan uiteindelijk naar een orgasme toe gaan werken, zal het er eentje zijn zoals je nog niet eerder hebt ervaren. “De Paarse Keizerin” deelt hier haar betekenis van tantra en de beste tips.

Je hele lichaam doet eigenlijk mee en dat voelt heel intens. Het is mooi om dit samen te ontdekken. Kijk of dit wat voor jullie is, lees artikelen online, bestel er een boek over of schrijf je in voor een tantracursus. Het zal jullie (seks-)leven zeker een impuls geven.